FK Budućnost Popovac: Planovi za budućnost

Foto: FK Budućnost Popovac

Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, koji je u ekspanziji je nova priča na fudbalskoj mapi Srbije.Uslove u klubu su doveli na neki novi nivo, kao i politiku poslovanja. Tim iz Popovca se već nekoliko sezona takmiči u Srpskoj ligi Istok i ređa uspehe. Od nedavno je pokrenuta i škola fudbala, koja je po mišljenju mnogih na najvišem nivou.

Popovac ima još jedan fudblaski klub – OFK Budućnost. Što se tiče mlađih kategorija, imaju oko 400 klinaca koji su jako uspešni. Klub iz Popovca ima sjajnu infrastrukturu koju čine balon sala, kafić, dva velika terena od kojih je jedan sa reflektorima, službene prostorije i svlačionice. Budućnost Popovac treba biti primer svima na ovim prostorima, radi korak po korak i sjajno se razvija. Pitanje je vremena kada će većina njihovih selekcija igrati najjači rang takmičenja.

Razgovarali smo sa direktorom omladinske škole Milanom Savićem.

Kako je sve počelo?

-Najteža moguća godina za život – 2020. u kojoj su uslovi bili katastrofalni zbog epidemije korona virusom, morali smo da vodimo računa o bezbednosti, da imamo manji broj igrača u više grupa, uspeli smo tu najtežu sezonu da prebrodimo. Krenuli smo sa jednim terenom za rad, radili smo ozbiljno i posvećeno. Moja ideja je bila da na početku cele ove fudbalske priče krenemo sa bazom, da skupimo što više mlade dece koja nisu u tom trenutku bili takmičari, tako smo i krenuli, a sad imamo sve selekcije.

Koliko vam je početak bio težak?

– Tako je, težak je bio period, ubediti roditelje da dođu iz grada. Bilo je teško, jer su ljudi bili uplašeni za svoje zdravlje, a na sve to da dovedu decu, da deca rade

Da li vam se sve kategorije takmiče u višem rangu?

– Sada su nam sve kategorije u prvoj ligi regiona istočne Srbije, od petlića do omladinaca. Čak zbog velikog broja igrača, imamo neke selekcije koje nam igraju i u drugoj i u gradskoj ligi.

Imate još jedan klub ovde, kako je to krenulo?

– Pored seniorskog kluba koji postoji dugi niz godina omladinska škola je počela sa radom pre nekih nepunih tri godina, ja sam na nagovor vlasnika kluba Ivana Jevtića prihvatio ovaj poziv i krenuo da radim.

Imate preko 400 klinaca, da li ste ponosni?

– Pa kako ne, da vam kažem nešto, u današnje vreme pored raznih školica fudbala i fudbalskih klubova koji postoje u gradu, uspeh je imati i 100. Stekli smo poverenje roditelja i jedna smo od najmasovnijih škola u gradu.

Kako je na vas uticala tragedija koja se dogodila Oliveru Jevtiću?

oliver jevtic– Tragedija koja je stvarno nešto teško, pre svega za porodicu Jevtić. Oliver je bio veliki čovek, veliki zaljubljenik je bio u fudbal, ogroman novac uložio u sve ovo, zajednom sa njegovim ocem i bratom. Mi zbog Olivera ne smemo da stanemo, on je bio pun života, pun volje za fudbalom, mi zbog njega moramo da izađemo još jači. On je bio čovek koji je težio da svaki posao koji se radi bude najbolje odrađen i mi ćemo sigurno da nastavimo tim putem u njegovu čast i za njega da igramo svaki meč.

Da li su napravljeni planovi oko priprema za nastavak sezone?

– Sve selekcije rade i svi treniraju, ove mlađe selekcije se takmiče tokom zime u mini maxi ligi, to je naša baza od 2012. do 2016. godišta, 2017. i 2018. samo trenira, a starije selekcije od sutra idu 10 dana u Crnu Goru u Bar na pripreme, tamo će se pripremati za nastavak prolećnog dela sezone.

Kakvi su planovi za budućnost?

– Mi kao klub se dosta širimo, trenutno imamo dva velika terena, imamo jedan srednji teren za 8+1, imamo veštačku travu, malu i balon salu. Svi tereni su osvetljeni, u letnjem periodu radimo pod reflektorima, ali sigurno će u nekoj budućnosti morati da se napravi još neki teren, generalno za sada imamo odlične uslove. Planiramo da 27. ili 28. maja organizujemo prvi međunarodni memorijalni turnir u čast Olivera Jevtića, koji će sigurno da preraste u jedan tradicionalni, da se svake godine organizuje, to nam je u planu i već smo krenuli u pripremu, a u narednom periodu nas očekuje jedan ozbiljan posao. Pre nekih mesec dana smo napravili poslovno tehničku saradnju sa Ofk Radnički, gde smo napravili da od takmičarske sezone 2023/24 imamo po dve selekcije koje će da se takmiče u RIS 1. Konkretno, u omladincima da imamo dve ekipe, u kadetima po dve, u pionirima dve, i naravno, cilj posle toga je da što pre uđemo u najelitnije takmičenje za mlađe kategorije, a to je kvalitetna liga, jer kao klub koji je razvoju gde smo za nepune tri godine stekli toliki broj dece, imamo sve selekcije. Cilj nam je da što pre uđemo u kvalitetnu ligu Srbije.

Sava Jojić za Naissus.info