Finansijska podrška i pokloni za Taru i Ignjata, njihovu sestru i braću …

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, sa predsednikom GO Medijana, Nebojšom Kocićem, posetila je sedmočlanu porodicu Jovanović Marković u Vrtištu, koja je nedavno dobila blizance Taru i Ignjata.

„Država se, određenim merama i finansijskom podrškom, u iznosu od 87 milijardi dinara, koliko je izdvojila za oblast pronatalitetne politike, zalaže da ovakvih porodica bude što više, a osmesi dece, dokaz su da smo na pravom putu“, naglasila je ministarka Kisić i istakla, da je „ponosna na lokalne samouprave i opštine, kao što je GO Medijana, koja je odličan primer dobre prakse, jer dodatnim budžetom, finansijski pomaže višečlanim porodicama“.

„GO Medijana, izdvojila je 30 miliona dinara za sprovođenje mera podrške pronatalitetnoj politici, u skladu sa politikom države“, rekao je ovom prilikom predsednik Kocić i istakao, „da je porodica Jovanović Marković prva, kojoj je opština Medijana dodelila pomoć za 5. dete u porodici, od početka 2023. godine, kada je i doneta odluka o ovoj vrsti finansijske podrške višečlanim porodicama“. „Ova porodica, od Gradske opštine Medijana, dobila je jednokratnu finansijsku pomoć, za 4. i 5. dete u porodici, u iznosu od 150 hiljada i 200 hiljada dinara“, dodao je Kocić.

Sanja Jovanović, uz reči dobrodišlice, zahvalila se ministarki Kisić, na poseti i poklonima, koji su im ovom prilikom uručeni i predsedniku najveće niške opštine, na podršci i finansijskoj pomoći.

Sanja je policijska službenica i radi u Žandarmeriji, kao i njen suprug Miloš i dobitnica je najvišeg priznanja GO Medijana, Dukata, koje joj je uručeno u okviru obeležavanja slave GO Medijana, Sveta Petke, 27. oktobra ove godine.