Filmski susreti 2020: Moguća realizacija festivala u oktobru

filmski susreti
Foto: Filmski susreti, Facebook

Filmski susreti 2020. godine mogli bi se održati u oktobru. Program je definisan i redukovan, a konačnu odluku doneće Krizni štab Grada Niša.

Savet festivala obratio se Gradu sa preporukkom da bi Filmski susreti 2020. trebalo da se održe zbog kontinuiteta manifestacije. Njihihova ideja je da se festival realizuje u svedenom obliku i sa manjim budžetom. Stoga će glavni program ostati isti, a prateći će sačekati sledeću godinu.

Postoji mogućnost da glavni program, zbog epidemioloških i meteoroloških uslova, umesto na Letnjoj pozornici bio održan u bioskopu Cineplexx. U pet sala ovog bioskopa moglo bi da se smesti 450 posetilaca, što odgovara dozvoli koju je festival dobio od republičkog Kriznog štaba, da na festivalu može biti do 500 osoba.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić” je Voja Brajović. Priznanje se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarnog filma o dobitniku. Nagrada se tradicionalno uručuje na Filmskim susretima.

Zvaničnu odluku doneće Krizni štab Grada Niša, i u slučaju da dozvole održavanje festivala, Filmski susreti će se realizovati u prvoj polovini oktobra.

Podsetimo, Nišville Jazz festival održan je u izmenjenom obliku. Deo programa bio je online, a deo se održao sa ograničenim brojem posetilaca.

Uz trubače i vatromet zatvoren „Nišville za zaborav“