Džoniću počinje suđenje za trostruko ubistvo

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Pred Višim sudom u Nišu počinje suđenje Goranu Džoniću iz Aleksinačkog sela Moravac za ubistvo tročlane porodice u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine. Biće održano pripremno ročište na kojem će tužilaštvo i odbrana predložiti dokaze koji će biti izvođeni tokom glavnog pretresa.

Džoniću će se suditi za teško ubistvo njegovog brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25). Suđenje počinje pripremnim ročištem koje je po zakonu zabranjeno za javnost. Na njemu će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici, dok će na glavnom pretresu moći detaljno da iznese svoju odbranu.

Podsetimo, vlasnik menjačnice Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.
Njihova tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen zatečen nedaleko od Tešice.

Smatra se da je Džonić porodicu Đokić likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije.