Dveri Niš: Samo lokalni izbori mogu doneti Nišlijama bolji život

Tamara Kerković, narodna poslanica; Foto: Dveri
Foto: Dveri / Tamara Milenković Kerković

 “Vučić Nišlijama baca prašinu o oči, postavljajući u Nišu, kraj opustele Niške Banje, kamen temeljac fabrike koja će primiti prve zaposlene tek za 4 god, a neizabrana postavljenica Sotirovski poziva Albance u Niš da rade u javnim preduzećima, u isto vreme prosečna zarada u Nišu iznosi 82 hiljade dinara i niža je od republičkog proseka, dok je prosečna zarada u Nišavskom okrugu i za 30 hiljada dinara niža od prosečne zarade u Beogradu, kao i za 70 hiljada niža u poređenju sa zaradom u nekim od beogradskih opština”, tvrdi narodna poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković

Za to vreme, kako je naglasila, gradska vlast je već spremila Odluku da na sednici Skupštine Grada 21. juna da preuzme dugovanje od preko milion evra za izgubljeni sudski spor JP “Direkcija za javni prevoz”, a kome Nišlije plaćaju skuplji prevoz i od onog u Beogradu.

Milenković Kerković je dodala da i dalje nema para za besplatne udžbenike i užinu kao ni 20 hiljada dinara koje su Dveri Niš tražile još jula meseca za svakog đaka u Nišu, ali -kako tvrdi- ima para u budžetu za pravosnažne dugove neodgovorne vlasti.

Ona je dodala da kao narodni poslanik, umesto zamazivanja očiju, traži pomoć za najsiromašnije građane Niša da prežive – pomoć za siromašne porodice u gradu u vrednosnim čekovima od 10 hiljada dinara mesečno za kupovinu hrane domaćeg porekla. Traži i da -kako kaže- državne ustanove, institucije i javna preduzeća umesto viskija i burbona kupuju namirnice i proizvode isključivo domaćih i, pre svega, lokalnih proizvođača.

“Umesto da se subvencioninišu strane firme, tražim da se državna pomoć usmeri isključivo u domaću proizvodnju, privredu, preduzetnike i u poljoprivredu u Nišu i na devastiranom jugu Srbije. Mladi preduzetnici treba da budu oslobođeni svih poreza i parafiskalnih nameta do 30 godine života, a Niš treba da svim investitorima pruži pogodnosti, Garancijski fond kao i efikasnu administraciju i službe”, naglašava Milenković Kerković.

Krajnje je vreme da -kako kaže- Niš, poput drugih gradova u Srbiji, stvori Slobodnu zonu za domaće i strane privrednike i postane poreski raj za investitore, mlade preduzetnike, frilensere i za IT sektor a da lokalna administracija umesto korumpirane i traljave postane vrhunska.

“Samo to može da niški budžet podigne sa 14 na najmanje 50 mlrd dinara, i da Niš povrati svoj pregaženi identitet a Nišlije da povrate svoje dostojanstvo”, zaključuje poslanica Dveri.