Dotrajali autobusi Direkcije za javni prevoz Niša biće prodati na licitaciji

direkcija za javni prevoz
Gradski i prigradski prevoz Niša

Sektor za prevoz Direkcije za javni prevoz Niša se ukida, ali niko neće ostati bez posla, najavljeno je u ovom javno komunalnom preduzeću.

Deo radnika koji je zaposlen u ovom Sektoru će ostati u Direkciji za javni prevoz, a druge će preuzeti druga preduzeća.

Direkcija za javni prevoz

„Razmatrali smo najbolja rešenja za reorganizaciju Direkcije, a koja se radi, pre svega, zbog boljeg kvaliteta prevoza. Autobusi su dotrajali, prešli su po milion kilometra. Za kupovinu 10 autobusa trebalo je izdvojiti 220 miliona, plus do 30 miliona za garaže i radionice. Racionalnije je da se za linije 7, 12 i 34 raspiše tender i izabere najbolji ponuđač“, kaže direktor Direkcije za javni prevoz, Saša Petronijević.

Radnici iz Sekotra za prevoz biće raspoređeni tako da će kondukteri i dispečeri ostati u Direkciji, u službi kontrole i monitoringa, a vozače će preuzeti druga gradska preduzeća.

Autobusi Direkcije biće prodati na licitaciji, dok će jedno vozilo, koje je nedavno dobio Grad Niš, biti ustupljeno Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ za prevoz dece.

Autobus koji će biti poklonjen PU Pčelica za prevoz dece

Inicijativa Direkcije za prestanak obavljanja prevoza na tri linije u Nišu biće razmatrana na nekoj od narednih sednica Gradskog veća.

„Grad smatra da je ovo racionalnija odluka od one da se nabave novi autobusi. Sredstva mogu biti iskorišćena za poboljšanje kvaliteta prevoza i za dodatne subvencije za određene kategorije korisnika“, istakao je gradski većnik Igor Vojinović.

Ceo proces bi trebalo da bude završen do jula ove godine.