Sakupljači sekundarnih sirovina prave deponije u Duvaništu

Foto: Čitalac portala Naissus Info

Razbacano smeće oko kontejnera kod DIS-a svakodnevno nervira Nišlije koje tu prolaze, koje su i redakciji portala Naissus Info ukazale na ovu deponiju na skretanju iz novog Bulevara Medijana u Đerdapsku ulicu (preko puta TC DIS-a).

Da bi došli do kartona i plastike, sakupljači sekundarnih sirovina izbacuju smeće koje se nalazi u kontejnerima i tako prave deponije.

“Svako jutro kad krenem u šetnju sa psom vidim đubre na sve strane. Kao da je pala atomska bomba. Razumem ja muku i da ljudi čeprkaju po kontejnerima, sakupljaju kartone, plastiku za prodaju, ali posledica svega toga je rasulo na sve strane. Videti ovako nešto i to u danima kada celo naselje Duvanište slavi Svetog Vasilija Ostroškog ne odaje lepu sliku našeg grada. Mislim da bi trebalo da reaguje Komunalna policija”, kaže za Naissus Info, stanovnik niškog naselja Duvanište

JKP Mediana Niš je upoznata sa ovim problemom i četiri puta nedeljno prazni kontejnere na ovoj lokaciji i pokušava da reši ovaj i slične probleme na nekoliko lokacija u gradu. Međutim, za dugotrajno rešenje problema potrebno je postaviti podzemne kontejnere.

U niškoj Komunalnoj policiji najavljuju da će u narednom periodu biti detaljnijih kontrola kako bi se počinioci uhvatili na delu.