Dogovorene kratkoročne i dugoročne mere za regulisanje saobraćaja u Knjaževačkoj ulici

Foto: press služba gradonačelnice

U Knjaževačkoj ulici, jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u našem gradu, građani i lokalni zvaničnici su se sastali u svrhu nalaženja rešenja za regulisanje saobraćaja i smanjenje incidenata na putu.

Na ovom sastanku, učesnici su postigli konsenzus o nizu koraka koji će doprineti bezbednijem i teci jednom saobraćaju u ovoj ulici.

Učesnici su istakli da je ključno brzo i efikasno delovanje kako bi se sprečile saobraćajne nezgode i poboljšala opšta bezbednost uličnog saobraćaja. Kako bi se postigao ovaj cilj, dogovoreno je da se najpre pojača svetlosna signalizacija na najkritičnijim pešačkim prelazima. Ova mera ima za cilj da upozori vozače i obezbedi bezbednije prelaženje pešaka.

Pored toga, ako tehničke mogućnosti to dozvole, u planu je i postavljanje betonskih usporivača na strategijski važnim tačkama u ulici. Ovi usporivači imaju potencijal da kontrolišu brzinu vozila i omoguće bezbednije kretanje.

U borbi protiv prekoračenja brzine, takođe će se doprineti postavljanjem dodatnih dualnih radara koji će kontrolisati brzinu vozila. Ove nadgledačke mere imaju za cilj da usmere vozače na poštovanje saobraćajnih propisa i ograniče brzinske prekršaje.

Kao dugoročnije rešenje, dogovoreno je da Zavod za urbanizam izradi projekat sa razdelnim ostrvima i biciklističkom stazom.

Ovakav ambiciozan plan ima za cilj da podigne standarde bezbednosti u saobraćaju na viši nivo i podrži razvoj infrastrukture koja će obuhvatiti sve učesnike u saobraćaju, uključujući i bicikliste.

Sa ovim predlozima složili su se i građani Knjaževačke ulice, ali su ipak najavili kratak protest od pola sata za 1. septembar, od 18 časova. Na protestu će obavestiti svoje komšije o postignutom dogovoru i najaviti novi za 1. oktobar, ukoliko se obećano ne ispuni.

Global Digital Clinik