Direktno obraćanje Nišlijama zbog aerodroma? Aleksandar Vučić dolazi u Niš 25. aprila na otvaranje pogona „Leoni“

Aerodrom
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Niš 25. aprila na otvaranje završenog pogona „Leoni“, potvrdili su na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Nišu.

Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da će uskoro posetiti Niš zbog dešavanja posle odluke da se niški aerodrom preda državi na upravljanje.

„Bez obzira da li je aerodrom Konstantin Veliki vlasništvo Grada Niša ili države, on će uvek biti niški“, izjavio je poverenik SNS Niš Zvezdan Milovanović.

On je istakao da su upravo SNS i njena vlast u Nišu uspeli da aerodrom dovedu na sadašnji nivo i da će ubuduće biti još bolji.

„Gradsko rukovodstvo i SNS su napravili dobar aerodrom koji će preuzeti Republika Srbija. Država će nastaviti da ulaže u aerodrom, a on će i dalje biti niški aerodrom Konstantin Veliki. I biće bolji nego do sada“, izjavio je Milovanović.

SNS
SNS press

Gradonačelnik Niša je podsetio da u osavremenjavanje i bezbednost aerodroma treba uložiti najmanje 20 miliona evra i da grad ta sredstva nema.

„Aerodrom ne može ostati samoodrživ. Jedan od osnovnih je sporno vlasništvo i ugovor sa Vojskom Srbije“, rekao je gradonačelnik.

Konačnu odluku o davanja aerodroma državi na upravljanje daće odbornici Skupštine grada Niša.

Iako se za sada ne zna datum njenog održavanja, niko ne spori jedinstvo 46 odbornika skupštinske većine.