„Daruj za život” – novogodišnja humanitarna akcija srednjoškolaca i studenata

Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” u saradnji sa elektronskim časopisom Filozofskog fakulteta „Bez limita” organizuje kreativnu radionicu humanitranog karaktera, u petak 9. decembra od 17 sati.

Srednjoškolci će u okviru radionice izrađivati novogodišnje ukrase i ukrašavati medenjake koji će biti namenjeni humanitarnoj prodaji. Radionicu vodi umetnica Katarina Baćević.

„Praznici su vreme darivanja, a ima li značajnijeg dara od života? Vodeći se time došli smo na ideju da organizujemo prazničnu radionicu na kojoj ćemo praviti novogodišnje ukrase i ukrašavati medenjake namenjene daljoj prodaji, kako bismo sakupili novac i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija”, kažu humani srednjoškolci.

Humanitarci objašnjavaju da će deo novogodišnjeg asortimana nastao na radionici prodavati u školi i taj novac donirati za lečenje drugarica Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrihove ataksije, a ističu da nisu zaboravili ni mališane koji se bore sa raznim opakim bolestima, te će ukrase i medenjake dobiti i niška Humanitarna prodavnica.

Podsećamo da srednjoškolci i studenti Filozofskog fakulteta već dve godine neguju saradnju i da su do sada zajedničkim snagama organizovali dve humanitarne akcije.

Pozivamo vas da ispratite događaj i posredstvom svojih medijskih kuća obavestite javnost o budućoj akciji mladih humanitaraca.

Global Digital Clinik