Darko Bulatović: Uskoro podela paketa penzionerima

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović
  • Grad Niš izdvojio je 100 miliona dinara za pakete pomoći penzionerima čije su penzije u iznosu do 30 hiljada dinara.

Darko Bulatović izjavio je da je napravljen spisak od oko 40 hiljada penzionera koji će dobiti pakete pomoći. U tu svrhu izdvojeno je 100 miliona dinara, a pakete će dobiti svi čiji je iznos penzije do 30 hiljada dinara. Paketi su spremni, a njihova isporuka na kućne adrese kreće u utorak, 21. aprila. Proceduru podele i isporuke sprovode gradske opštine, svaka na svojoj teritoriji, dodaje Bulatović. Osobe starije od 65 godina moći će sutra, 17. aprila, u nabavku od 4 do 7 ujutru. Gradonačelnik Niša izjavio je da su prodavnice i apoteke snabdevene, i da ima dovoljno namirnica za sve.

Privremene bolnice

Štab za vanredne situacije priprema studentske domove Elektronskog i Pravnog fakulteta, da bi njihove prostorije bile korišćene kao privremena bolnica. Kapaciteti hale „Čair“ i hotela „Centroturist“ već su popunjeni. Dom učenika takođe se brzo popunjava, pa je grad spreman da pored studentskih domova pripremi i hotel „Nais“. Privremene bolnice namenjene su za smeštaj osoba sa lakšom kliničkom slikom.

Nivo higijene i dezinfekcije svakodnevno se podiže, kaže Darko Bulatović. Dezinfikovana je hala „Čair“, Dom zdravlja i Gerontološki centar. Danas popodne dezinfikovane su i ulice i bulevari.

Autor N.M.