Danas zaseda Krizni štab: Odluka o prelasku na onlajn nastavu

zaseda krizni štab
Foto: Ilustracija, Pixabay

Danas u 13 časova ponovo zaseda Krizni štab, jedna od odluka koju bi mogli da donesu je prelazak starijih razreda na onlajn nastavu.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da Krizni štab zaseda danas o uvedenim merama i predlozima mera koje su “odložene“, poput prelaska na onlajn nastavu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjih škola, preći na onlajn nastavu i da će vrtići biti zatvoreni ako tako budu savetovali stručnjaci iz Kriznog štaba.

Premijerka je istakla da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom odvijanja nastave u školama za starije razrede i radu vrtića.

“Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama”, rekla je Brnabić.

Ako se to sutra bude potvrdilo, kaže premijerka, moći će da se u najkraćem roku pređe na onlajn nastavu jer je za to, dodaje, sve tehnički spremno.

“I dalje mislim da, što se tiče najmlađih učenika, da je njima najbezbednije u školama, ali ako me drugačije savetuju stručnjaci, nemamo nikakav problem da njihov savet i usvojimo”, navela je Brnabić.

Insajder

U Srbiji danas preminulo 37 osoba: U Kliničkom centru Niš, sedmoro

Dostava hrane u Nišu