U Srbiji danas preminulo 37 osoba: U Kliničkom centru Niš, sedmoro

u srbiji preminulo

U Srbiji je, prema poslednjem izveštaju, u poslednja 24 sata preminulo još 37 osoba, od posledica korona virusa.

Testirano je 21,476 osoba, a virus je potvrđen kod 6,842. Na respiratorima je 225 pacijenata, u Srbiji je danas preminulo još 37 osoba.

Od početka epidemije, život je izgubilo 1,274 građana Republike Srbije, a procenat smrtnosti je 0.96%.

Epidemiolog Srđa Janković izjavio je da epidemija “ne jenjava već se rasplamsava” i da se treba usmeriti na striktno pridržavanje mera protiv korona virusa.

On je rekao da je stručni deo Kriznog štaba, čiji je član, predlagao i da viši razredi osnovnih, srednjih škola i fakulteti već sada pređu na nastavu na daljinu, a da u klupama ostanu samo niži razredi, kao i da je za sada procenjeno da to nije neophodno, ali da ostaje kao opcija za kasnije.

On je rekao da je desetak dana, na koliko su nove mere oročene, minimalni period nakon kojeg bi moglo da se uoči bilo šta o promeni epidemijske krive, makar neki povoljan ili manje nepovoljan trend, prenosi Insajder.

U KC Niš hospitalizovano 318 pacijenata

U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 318 pacijenata, a virus je potvrđen kod 191 pacijenta. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Sedam pacijenata je preminulo.

Dostava hrane u Nišu