Danas u Niš stižu vakcine za građane koji su se prijavili preko eUprave

vakcine za građane
Foto: Ilustracija, Unsplash

Za građane starije od 75 godina iz Niša koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprave, danas stiže 50 doza vakcine. Oni će vakcine primiti 24 sata nakon obaveštavanja, prenosi TV Zona.

U Srbiji je danas počela vakcinacija starijih od 75 godina, a 50 doza vakcine za građane koji su iskazali interesovanje stiže i u Niš. Danas će takođe biti obavljena i revakcinacija 102 korisnika Gerontološkog centra.

Direktor Doma zdravlja, Milorad Jerkan, rekao je da se ekipe Doma zdravlja spremne za masovnu imunizaciju.

Imunizaciju stanovništva vršiće 43 tima, koji će od sledeće nedelje biti raspoređeni na dva veća puntka.

Građani svoje interesovanje za vakcinaciju mogu iskazati na dva načina, popunjavanjem onlajn upitnika, i prijavom putem kol centra.

“Popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara. Ukoliko odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati” navodi se na sajtu eUprave.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Mihailo Jovanović, juče je naveo da je prijava za vakcinaciju moguća preko kol-centra pozivom na broj 0800 222 334.

Prema njegovim rečima, građani koji su zainteresovani za vakcinaciju treba da ostave osnovne lične podatke
  • ime,
  • prezime,
  • jedinstveni matični broj građana.

“Bitno je da se ostave kontakt podaci – adresa elektronske pošte, broj mobilnog i fiksnog telefona. Za one sugrađane koji se budu prijavljivali preko kontakt centra adresa elektronske pošte neće biti obavezna. Svesni da su to možda građani koji nisu dovoljno informatički pismeni”, istakao je on.

Dodao je da građani takođe ostavljaju podatak – gde žele da se vakcinišu, u kojoj opštini ili kom gradu, ali i podatke o tome da li boluju od neke hronične bolesti.