“Damama na dar” za početak koncertne sezone Fakulteta umetnosti u Nišu

Damama na dar, Fakultet umetnosti u Nišu
Damama na dar, Fakultet umetnosti u Nišu

Fakultet umetnosti u Nišu najavljuje svečano otvaranje Koncertne sezone FU 2018. tradicionalnim revijalnim koncertom “Damama na dar” i izložbom “Plakati 2013-2017.”.

Otvaranje izložbe i koncert “Damama na dar” će se održati u sredu 7. marta 2018. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Ulaz je besplatan.

“Kao poklon damama za osmomartovski praznik, publika će imati priliku i zadovoljstvo da uživa u izvođenju talentovanih studenata, pobednika mnogobrojnih takmičenja i da pogleda izložbu na kojoj će biti izloženi plakati studenata Departmana za primenjene umetnosti, pod mentorstvom prof. mr Slavice Dragosavac, kreirani za Koncertnu sezonu FU”, kažu sa ovog niškog fakulteta.

Detaljan program koncerta možete pogledati na sajtu koncertne sezone FU.

Bogata koncertna sezona Fakulteta umetnosti u Nišu

Ovim koncertom, Fakultet umetnosti najavljuje bogatu koncertnu sezonu FU 2018. u okviru koje će se realizovati i koncerti konkursa Koncertno-izložbenog prostora FU.

“U osveženom prostoru sa modernijom opremom, želimo da svojim posetiocima pružimo nesvakidašnje uživanje u izvođenju klasične i umetničke muzike talentovanih studenata i profesora kao i gostujućih eminentnih umetnika iz zemlje i sveta.”, dodaju sa Fakulteta umetnosti u Nišu.

Od formiranja Koncertne sezone FU, u prethodnih 5 godina, održano je preko 200 koncerata u Koncertno-izložbenom prostoru FU ali i ostalim koncertnim prostorima u gradu.

Podsetimo, Fakultet umetnosti u Nišu dobitnik je nagrade “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU koju dodeljuje renomirani magazin “Muzika klasika” za 2016. godinu.

Nagradom “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU prepoznat je naporan rad Multimedijalnog centra Fakulteta umetnosti i cilj da kroz koncerte klasične i umetničke muzike podiže nivo kulture grada Niša promovišući talentovane studente, eminentne profesore, gostujuće vrhunske umetnike i svetski priznate muzičare.

Takođe kroz vizuelni identitet, plakate i fotografije Koncertne sezone FU promoviše se i kreativni rad studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu.

 

Global Digital Clinik