Kante za otpad, kane i ukrasni „malč“ na Bulevaru Nemanjića

Uskoro novi izgled Bulevara Nemanjića na potezu od pijace „Boško Buha“ do kružnog toka kod Doma zdravlja

Na Bulevaru Nemanjića na pijaci „Boško Buha“ počelo je postavljanje 19 sudova za sitnu ambalažu i smeće na inicijativu građana i vlasnika lokala, koju je podržala načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana i JKP „Parking servisom“.

Postavljanje 19 sudova za sitnu amalažu i otpad
Postavljanje 19 sudova za sitnu amalažu i otpad

Novi izgled Bulevara Nemanjića na potezu od pijace „Boško Buha“ do kružnog toka kod Doma zdravlja

To je samo deo komunalnog uređenja oko pijace “Boško Buha”, jer će uskoro početi i postavljanje zaštitne ograde od semafora kod pijace, do Tržnog centra „Zona 3“.

U planu je i ozelenjavanje uništenih površina između dve kolovozne trake, sadnja kana i posipanje prostora oko drvoreda ukrasnim „malčom“ u boji.

“Već na prvom sastanku sa predsednikom opštine iznela sam problem, i dobila obećanje da će kante biti postavljene. Takođe sam iznela ideju da stazu između kolovoznih traka na Bulevaru Nemanjića ozelenimo i postavimo ogradu da sve to zaštitimo. Od tada je proteklo malo vremena i evo nas već na terenu, počeli smo da realizujemo to što smo dogovorili”, kaže Sotirovski.

Gradska opština Medijana na ovaj način želi da podigne higijenu u gradu na viši nivo.  

“Prihvatili smo inicijativu, jer okrug i opština moraju da sarađuju i budu servis građana. Obavestićemo naše komunlane policijace i nadležnu inspkeciju da malo više pažnje posvete prostoru oko pijace, da ukazuju građanima na to imaju kante za smeće i sami budu revnosni i čuvaju ono što imamo”, kaže predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić.

Global Digital Clinik