Da li ste za plesni izazov viralnog vanzemljaca? Svetski dan plesa u parku Čair

Viralni vanzemaljac
Viralni vanzemaljac koji pleše; Youtube Printscreen

Posle konskog plesa muzičara PSY iz Južne Koreje, internetom su se širili novi zarazani plesovi kao što je “Harlem šejk” , “Skubi do Papa” a u poslednje vreme ceo svet “odlepio” je za pokretima vazemaljca koji igra uz ”Dame Tu Cosita”.

Ovaj video svedoči da je ples najuniverzalnijeg jezika koji prevazilazi sve političke, kulturne i etničke granice, pružajući mogućnost ujedinjavanja ljudi oko ovog zajedničkog i neponovljivog iskustva.

Širom sveta obeležava se i Svetski dan plesa, praznik koji je ustanovio Međunarodni savet za igru pri Unesko-u 1982. godine.

Za datum je izabran dan rođenja reformatora igre Žana Žorža Nevera.

Svakog 29. aprila širom sveta održavaju se brojne manifestacije posvećene igri i čita međunarodna i nacionalna poslanica istaknutih umetnika iz oblasti igre

Svetski dan pleas obeležiće se i u Nišu

Pod sloganom “Plesati znači predati se ritmu života“ organizatori Optim-um u saradnji sa Dečijim centrom iz Niša okupiće plesače iz 12 klubova koji će u petak, 27. aprila od 17 časova u parku Čair širiti pozitivnu energiju i učiti Nišlije zanimljivim pokretima tela.

“Za najmlađe smo pripremili poklone, a ono što svima poklanjamo jeste dobro raspoloženje i zabavu”, najavljuju organizatori.

Na ovaj način se i podiže svest u javnosti o važnosti plesa, kao i poziv vladama širom sveta da omoguće odgovarajuće mesto plesu u sistemu obrazovanja.  

 Učestvuje 12 klubova: 

1. Plesni Klub Ragnarok iz Kuršumlije
2. Ritmički Klub Dečijeg centra
3. Baletski Studio „Marija Senćanski“
4. Fenix Dance Studio
5. Akrobatska grupa USB
6. Capoeira Senzala
7. Plesni Klub Boom 018 
8. Extreme Dance Studio
9. Ruski Studio klasičnog baleta „Akademija“
10. Gallaxis Dance Studio
11. Duende-Dance
12. Gimnastički Klub Gimnastix 

Global Digital Clinik