Ćirilizator: Nišlija napravio program koji internet stranice prikazuje na ćirilici

Ćirilizator

Ćirilizator je dodatak koji možete instalirati na svom pretraživaču, i samo jednim klikom tekstove koji su pisani latinicom prebaciti na ćirilicu.

Ćirilizator je dodatak za veb pregledače koja omogućava da jednim klikom uključite ili isključite preslovljavanje željenih sajtova sa latinice na ćirilicu. Kada je uključen za određeni sajt, sve stranice na tom sajtu biće automatski prebačene na ćirilicu tokom tekuće i svih narednih poseta. “Odmah po instaliranju, program je automatski uključen za neke od najpopularnijih domaćih novinskih sajtova i oglasnika”, navodi autor.

Primer izgled našeg portala na ćirilici

Autor ovog programa je Jovan Turanjanin iz Niša. Na Elektronskom fakultetu diplomirao je kao inženjer elektrotehnike i računarstva za računarstvo i informatiku. Potom je stekao zvanje master inženjer elektrotehnike i računarstva za računarstvo i informatiku.

Ćirilizator je trenutno dostupan za korisnike sledećih browser-a: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, nezavisno od operativnog sistema. Njegovo korišćenje je potpuno besplatno.

Linkovi za instalaciju u zavisnosti od pregledača:

Kada instalirate dodatak, u gornjem desnom uglu pojaviće vam se ikonica za ekstenziju, gde možete uključiti Ćirilizator.