Cena vode u Nišu veća za skoro 20 odsto

cena vode
Foto: pixabay

Nakon odvoza smeća, Nišlijama će računi za komunalije biti uvećani za još jednu stavku. Naime, Gradsko veće prihvatilo je predlog JKP Naissus, da cena vode bude veća za 19,79 odsto.

Gradsko veće prihvatilo je predlog JKP Naissus da cene vode i kanalizacije za domaćinstva budu veće za 19,79 odsto. Ovom odlukom Gradskog veća, građani će umesto dosadašnjih 58,35 dinara, koliko su do sada izdvajali za kubik vode i odvođenje otpadne vode, sada plaćati 69,90 dinara. Kada je reč o korisnicima koji se finansiraju iz gradskog budžeta, cena vode će biti veća za 13,71 odsto, dok se za korisnike posebne kategorije cena neće menjati.

Cena vode nije menjana od 2015.godine, a iz JKP Naissus još u zahtevu za povećanje cena,  između ostalog su naveli da je povećan broj korisnika i troškovi poslovanja.

Podsetimo, pre nepunih mesec dana cene usluga JKP Mediana takođe su povećane za oko 20 odsto. U zahtevu Nadzornog odbora tog preduzeća, kao razlozi za poskupljenje takođe je navedeno povećanje broja korisnika, cena troškova amortizacije i rezervnih delova.