Učenici OŠ “Učitelj Tasa” prikupljaju novac za svog druga kojem je stan uništen u požaru

Učenici OŠ Učitelj Tasa
Foto: Grad Niš

Učenici OŠ “Učitelj Tasa” predvođeni Rastkom Cvetičaninom odlučili su da pomognu svom drugu čiji je stan uništen u požaru koji se dogodio u noći između petka i subote.

Učenici OŠ “Učitelj Tasa” odličili su da pomognu svom drugu Petru i sakupe novac kako bi pomogli njegovoj porodici koja je ostala bez stana. Jedna akcija prikupljanja sredstava već je održana, a prikupljeno je 75.000 dinara. Akciji se odazvao veliki broj učenika, građana, kao i uprava Ustanove Mara.

Nova akcija biće održana sutra

U sredu, 12. maja održaće se nova akcija. “Čekam vas ispred glavnog ulaza u osnovne školeUčitelj Tasa” od 18:30“, napisao je Rastko na društvenim mrežama.

Porodici možete pomoći i uplatom na račun:

  • Poštanska Štedionica, Sanja Mladenović
  • Broj računa: 20011536040078

Podsetimo, u petak je u stanu u ulici Nikole Pašića izbio požar, koji se brzo proširio i na ostale spratove. Vatrogasci su ugasili požar i evakuisali petoro stanara, a izgorela su dva stana. Povređenih nije bilo a uzrok još nije poznat.

Požar je izbio u stanu koji je okrenut suprotno od ulice pa su vatrogasci morali da koriste korpu-dizalicu kako bi evakuisali ljude koji su tražili pomoć. Vatrogasci su stanare evakuisali korpom-dizalicom sa njihove terase dok je iz stana izbijao dim.

Požar je bio nepristupačan za gašenje, pa je angažovano sedam vatrogasnih vozila. Prema najnovijim informacijama, zapalio se stan na drugom spratu, a vatra se proširila i na stan na četvrtom spratu, odakle su stanari evakuisani vatrogasnom korpom.