Jerkan: Brojke u Nišu deset puta manje nego pre dva meseca

dva meseca
Foto: Dom zdravlja Niš

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan, kaže da su brojevi deset puta manji nego pre dva meseca. Sada ima 300 pregleda dnevno, prvih pregleda je ispod 100, rekao je on.

„Juče je bilo malo više zaraženih, a u proseku je 20 ili 30 osoba“, rekao je Jerkan za RTS. Zbog manjeg broja zaraženih, juče je u Nišu ukinuta vanredna situacija.

U poslednja 24 sata, prema izveštaju Doma zdravlja, registrovano je 36 novozaraženih. U kovid ambulantama pregledana su 594 pacijenta, njih 135 javilo se prvi put.

Što se vakcinacije tiče, Milorad Jerkan je rekao da je zadovoljan. U Nišu je do sada vakcinisano 96.000 građana.

„Što se tiče revakcinacije, preko 73.000 – 46 posto vakcinisanih prvom dozom što pokazuje da je Niš uspešan grad“, podvlači Jerkan.

Vakcinacija se obavlja bez zakazivanja. „Imamo sve četiri vakcine, sve četiri se daju, dobro smno organizovani, svi punktovi dobro rade“, rekao je Jerkan RTS-u.

Treći sprat UKC-a ponovo u zelenoj zoni

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije treći sprat Univerzitetskog kliničkog centra ponovo je u zelenoj zoni. Tu će sada biti zbrinuti pacijenti ortopedije i neurohirugije.

Četvrti sprat ostao je u crvenoj zoni, a prema rečima direktora UKC-a, Zorana Perišića, uskoro će iz kovid sistema izaći i Vojna bolnica. U njoj je trenutno smešteno devet bolesnika.