Carinici u kamionu otkrili deset migranata, među kojima je bilo i dece

carinici
Foto: Uprava carine Srbije

Carinici su 27. februara u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od deset migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.

Carinici su u subotu, sprečili još jedan pokušaj ilegalnih migracija. Naime, kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila.

O sumnji da se u kamionu nalaze migranti odmah su obavešteni MUP i nadležno tužilaštvo.

Čim je otvoren tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se 6 odraslih osoba i 4 dece. Reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj sa ciljem da dođu do Evrope.

Ovo nije prvi slučaj da se migranti koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji.

Migranti nisu znali da su ovoga puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija. Otkriveni su u kamionu kojim je prevožena ocarinjena roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.

Iz Uprave carina podsećaju da pored toga što svakodnevno sprečavaju carinske prekršaje, aktivno rade i na sprečavanju ilegalnih migracija. O tome govori i podatak da je samo tokom prethodne godine sprečeno čak 1148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu, navodi se u saopštenju.

Dostava hrane u Nišu