Besplatna kreativna radionica za decu u Nišu

Vaše dete je kreativno, maštovito i radoznalo, voli da se igra, druži i stvara?

Onda je kreativna radionica u EU info kutku pravo mesto za njega.

Ovde će kreativci iz Udruženje za negovanje tradicije Višnja kroz različite vrste oslikavanja (dekupaž, grataž i tehnika oslikavanja koncem) upoznati decu sa Evropom, njenim kulturnim nasleđem, a kroz igru i umetnički izraz, vaše dete će saznati i šta čini kulturnu baštinu Srbije.

“Ovo je prilika da vaši mališani kroz stvaralaštvo nauče odakle su njihovi omiljeni crtani junaci poput Štrumpfova, Taličnog Toma ili Vini Pua, gde se nalaze Don Kihotove vetrenjače, odakle su Vikinzi, u kojoj zemlji je gađanje paradajzom tradicija, a iz koje države je potekao ukusni vafl”, najvljuju organizatori.

Radovi nastali na kreativnim radionicama biće izloženi na postavci povodom Dana Evrope u maju.

Subotom za najmlađe

Prva kreativna radionica koja traje tri sta namenjena je deci od 7 do 10 godina i biće održana u subotu, 24. marta od 12 sati u EU Info kutku u Nišu.

Prisustvovanje je besplatno, ali su zbog prostornih ograničenja neophodne su prijave mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/241-561.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa.

Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Global Digital Clinik