Berza ploča u “Julijan Djuponu”

berza ploča

Ove nedelje svi ljubitelji pucketavog zvuka biće na jednom mestu. U klub restoranu “Julijan Djupon” biće održana berza ploča.

Kako navode organizatori, po prvi put u bašti  “Julijan Djupona” biće organizovana berza gramofonskih ploča. Događaj će se održati u nedelju, 30. maja sa početkom u 10 časova. Sve informacije u vezi izlaganja možete dobiti na telefon 0605444757.

Gramofonske ploče obeležile su period zlatne Jugoslavije, ali kao što to biva sa medijima, novi je potisnuo stari. Kasete i kompakt diskovi preuzeli su ulogu prenosioca zvuka, a ploče su se povukle i čekale svoj trenutak. Poslednjih nekoliko godina poraslo je interesovanje za ploče, a ove godine bile su najprodavaniji prenosilac zvuka na tržištu. Razlog za to je to što se one kao medij čuju bolje od svega ostalog.

21. prvi vek obeležio je napredak tehnologije, koji je uslovio ubrzanje svakodnevnog života. Jureći obaveze i ciljeve, zadovoljavamo se instant uživanjima koja brzo zaboravimo. Vreme koje bi trebalo da posvetimo sebi žrtvujemo.

Pandemija korona virusa zaustavila je naše ubrzane živote, i podsetila nas da je vreme koje posvetimo sebi dragoceno. U tim trenucima, mnogi od nas odlučili su da isprobaju nešto novo, poput slikanja i učenja novog jezika.

Tražeći nove načine da se zabave, mnogi su otkrili gramofone i ploče. Neki su ga otkrili prvi put u životu, a neki su se vratili starom dobrom pucketavom zvuku.

Da li ste i vi među njima?

Gramofonske ploče: Pucketavi zvuk se ponovo čuje

 

Dobrodošli u Julijan Djupon. Prostor u kojem se nalazite je do sada nepoznat projekat Julijana Djupona, arhitekte i umetnika, koji je nakon Oktobarske

Kafe bar “Julijan Djupon”

Generala Tranijea 13, 18000 Niš

Whatsapp:060JULIJAN
060 58 54 526

Pratite nas na Facebooku

Zapratite nas na Instagramu