Nastavljen rad na predstavi ,,Čudo Svetog Đorđa“

Čudo Svetog Đorđa
Foto: Narodno pozorište Niš

Nakon prekida zbog pandemije korona virusa, rad na značajnoj i kompleksnoj koprodukciji predstave „Čudo Svetog Đorđa“ je nastavljen, saopštavaju iz Narodnog pozorišta. Ovaj međunarodni projekat započet je novembra 2020. godine u Plevenu , a s obzirom da su se okolnosti promenile pripreme su nastavljene, pa se ubrzo očekuje i premijera, navode iz Narodnog pozorišta.

Reč je o međunarodnom projekatu, koprodukciji tri regionalna pozorišta: Dramskog Teatra „Ivan Radoev“ iz Plevena (Bugarska) ,Teatra ,,Klasik“ iz Arada (Rumunija) i Narodnog pozorišta Niš.

Premijera predstave zakazana je za 28. i 29. jun 2021. u Plevenu u teatru ,,Ivan Radoev“.

U Narodnom pozorištu Niš, premijernim izvođenjem predstave ,,Čudo Svetog Đorđa “ 06. septembra 2021. biće svečano otvoren drugi pozorišni festival ,,Teatar na raskršću, dok će premijerom ove predstave biti otvorena nova pozorišna sezona 2021/2022 u teatru ,,Klasik“ u Aradu.

Autor teksta je poznati makedonski dramaturg i pisac Rusomir Bogdanovski, a reditelj Nikola Zavišić, a glimci niškog Narodnog pozorišta koji igraju u predstavi su Dragiša Veljković, Dragana Jovanović i Marko Pavlovski.