Antikorona Zona: Socijalizacija u doba karantina

Foto: Instagram

Antikorona Zona je online platforma namenjena druženju. Pruža mogućnost ispijanja kafe sa prijateljima, slušanja korisnih predavanja, učestvovanja u različitim radionicama. Možete čak raditi i jogu, a sve aktivnosti su besplatne.

Foto: pixbay

Da fizička udaljenost nije nikakav problem i da druženje ne mora da trpi zbog izolacije pokazuje platforma Antikorona Zona. Ona je namenjena za socijalizaciju u virtuelnom svetu. Nastala je kao ideja članova organizacije Srbija u pokretu u saradnji sa startup-om Taraba. Njihov cilj je da iskoriste digitalni svet kao sredstvo za povezivanje ljudi, sada kada smo svi razdvojeni.

Antikorona Zona pruža mogućnost da svako od nas iskaže svoju kreativnost, da upoznamo druge ljude, steknemo nova znanja, a svoja podelimo sa drugima. Svima se pruža prilika da dele svoje ideje u kutku zdravog razuma, kako njeni kreatori opisuju ovu platformu.

Sve aktivnosti su besplatne, odvijaju se preko Zoom aplikacije, a pristupa se putem linka. Na sajtu možete pronaći raspored predavanja, radionica i treninga. Kafa povezuje ljude i povod je mnogim druženjima, do sada je na ovoj platformi popijena 301 kafa, sa ljudima različitih zanimanja. Za samo 24 dana koliko je Antikorona Zona aktivna, priređeno je 77 događaja u kojima je učestvovalo 807 osoba.

Zona za sve

Radionica Vršnjak vršnjaku, namenjena je srednjoškolcima i održava se svake subote. Aktivna omladina Zaječara održava sesije, na kojima se razgovara o problemima sa kojima se srednjoškolci svakodnevno susreću. U ponedeljak, 20. aprila u 12 časova, najmlađi će sa svojim roditeljima moći da učestvuju u radionici Sportić i plesić. Antikorona Zona organizuje i webinare, odnosno web seminare. 21. aprila  u 17:30 svi će moći da se informišu o novim fiskalnim merama Vlade i pravima koje imaju.

Fizička aktivnost jako je bitna, a vežbanje kod kuće donosi dobrobit našem duhu, isto koliko i telu. Na ovoj platformi svakog ponedeljka od 17:30 možete raditi jogu sa Srđanom Marašem, i naučiti kako da se opustite i dišete pravilno. Kada se uz jogu dobro opustite, čeka Vas savremeni ples. Radionica sa Kristinom Šuljak u 20 časova namenjena je svima koji vole da plešu i  da improvizuju.

Radionicama se pristupa preko linka koji se nalazi u rasporedu na sajtu, kao i detaljno uputstvo za pristup. Raspored se ažurira na nedeljnom nivou a na Instagram profilu Antikorona Zone svakodnevno možete pronaći detalje o aktivnostima i predavačima.

Autor N.M.

 

 

 

Exe-Net