Akcija ZAJEČARSKOG PIVA ostvarila izuzetan uspeh: Počinje gradnja Zanatskog centra u Nišu

Zaječarsko pivo akcija

Zanatlije sa juga Srbije će uskoro dobiti novi objekat u kom će moći da stvaraju, rade i prezentuju svoje rukotvorine.

Zahvaljujući akciji Zaječarskog piva, kojoj su se potrošači odazvali u izuzetnom broju, u proteklom periodu prikupljena su sredstva za izgradnju zanatskog centra u Voždovoj ulici u Nišu. Ovo zdanje postaće stalni prostor za zanatlije, kako bi nastavili da se bave stvaralaštvom i očuvanjem stare srpske tradicije.

„Sredstva su prikupljena i krećemo u realizaciju izgradnje zanatskog centra, baš kako je bilo i planirano. Zanati poput izrade narodnih nošnji, vezova, grnčarije, keramike, slikanja na staklu i svili, stolarskog zanata, tkanja i mnogi drugi, sada će dobiti svoju jedinstvenu kuću. Zahvaljujemo Zaječarskom pivu koje godinama unazad sprovodi različite akcije i pomaže očuvanju srpske tradicije. Podrška koju smo dobili za promociju zanatstva, kao umetnosti i veštine, i osnove mnogih današnjih zanimanja, veoma znači, kako iskusnim majstorima, tako i generacijama koje pristižu. Verujemo da zanatstvo ima veliki potencijal, na ponos svih nas sa juga Srbije”, rekla je Maja Sević iz Udruženja za negovanje tradicije „Višnja“.

Zanatski centar imaće radionice koje će zanatlije koristiti u stvaranju svojih rukotvorina, kao i prodajno-izložbeni deo, uz prostorije za edukaciju.

„U narednom periodu nas očekuju građevinski radovi i rekonstrukcija postojećeg objekta, i verujemo da će već krajem leta centar biti spreman da primi predstavnike različitih zanata. Osim unutrašnjih prostorija, koristićemo i dvorište, i to za organizaciju različitih mini-sajmova i promocija”, kažu iz udruženja „Višnja”, dodajući da će na ovom mestu svi moći da uživaju, nazdrave i druže se uz Zaječarsko pivo.

Akcija „Zajedno za zanatlije južne Srbije” još jedna je u nizu humanitarnih aktivnosti, koje Zaječarsko pivo organizuje širom naše zemlje.

„Hvala svim našim potrošačima koji su se i ovog puta odazvali i doprineli akciji, zarad očuvanja kulturnog nasleđa južnog dela Srbije. Drago nam je što su radovi počeli po planu i što ćemo zajedno napraviti prostor koji će biti ponos zanatlija. Verujemo da će talentovani ljudi ovde moći da nastave da razvijaju svoje veštine, kao i da će dodatno da afirmišu domaću radinost i tradiciju”, rekla je Neda Đokić, direktorka marketinga kompanije HEINEKEN Srbija.

Global Digital Clinik