Akcija besplatnih pregleda u Vojnoj bolnici u Nišu se produžava još nedelju dana

Akcija besplatnih preventivnih pregleda; Foto: Ministarstvo odbrane
Akcija besplatnih preventivnih pregleda; Foto: Ministarstvo odbrane

Zbog velikog interesovanja žena akcija besplatnih preventivnih pregleda u Vojnoj bolnici u Nišu biće nastavljeni i naredne nedelje, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Akcija ginekoloških pregleda, kao i pregled dojki sa mamograijom biće produženi još nedelju dana i u  Vojnomedicinskoj akademiji i Vojnoj bolnici u Nišu.

Besplatni pregledi za rano otkrivanje raka grlića materice i raka dojke

Podsetimo, preglede u vremenu od 10 do 14 časova u Nišu obavljaju ginekolozi, radiolozi, hirurzi, patolozi i citolozi u skladu sa indikacijama kod pacijenata.

Osim ginekoloških pregleda (ultrazvuk, PAPA test, kolposkopija) realizuju se i ultrazvučni pregledi dojki i mamografije.

Pregledi se unapred zakazuju u vremenu od 8 do 13 časova na sledeće telefone:

018/508-857 (za ginekološke preglede u Kabinetu za ginekologiji) i

018/555-057 (za preglede dojke u Kabinetu za hirurgiju).

Produžena akcija besplatnih preventivnih pregleda traje do 27. aprila.

Mamograf; Foto: Ministarstvo odbrane

Podsticanje rađanja

Ministar je podsetio daje od 1. januara do danas u Vojsci Srbije isplaćeno 253 solidarne pomoći za rođenje deteta u visini jedne republičke prosečne zarade.

“Upravo zbog toga osim solidarne pomoći za rođenje deteta odredili smo da će Vojska Srbije plaćati četiri pokušaja veštačke oplodnje. Pomerili smo starosnu granicu sa 42 na 44 godine, omogućili smo parovima bez dece da dobiju još jednu priliku da dobiju dete, pa čak i onim parovima koji imaju decu, ali žele dalje da dobiju decu ovim putem i njima je omogućena veštačka oplodnja”, rekao je ministar Vulin.

Global Digital Clinik