AKC Fuzz: program za vikend

Foto: AKC Fuzz

U petak 20. januara sa početkom od 21h u AKC Fuzz nastupiće bendovi Ukratko Štef i Bunker, dok će u subotu 21. januara nastupiti Spejs Noksi i Kene Beri.

Ukratko Štef je pank/ska bend koji postoji od 2011. godine. Svirali su zajedno sa raznovrsnim bendovima, All My Sins, Pogonbgd, Prilično Prazni, Irish Stew, Raskid 13, Jorgovani, Po Kratkom Postupku, Full Spead Ahead, Boxer, i još mnogi. Nastupali su i na gitarijadi u Vršcu septembra 2015.godine.

Plasirali su se u finale Sijuks festa 2016. u konkurenciji od oko 40 bendova. Takodje, prošli su selekciju Belgrade live demo festa, ali su nažalost morali da otkažu nastup. U avgustu 2022.godine svirali su u finalu Zaječarske gitarijade.

Trenutno imaju dvadesetak autorskih pesama i željni su lajv svirki.

Bunker je nastao 2016. godine kada su postavku činili Nikola Zil Zivković na gitari, Vladimir Laki Kozlov vokal, Stefan Petrović na basu, Dimitrije Dima kao solo gitara i Marko Rakojević za bubnjevima. Bend u prvoj fazi beleži nastupe u Niškom klubu Black Stage, potom nastup na Balkan Rock festivalu.

Po izlasku Stefana iz benda Dima prelazi na bas gitaru a na mesto solo gitare dolazi Marko Marčić.

Bend se može pohvaliti i nastupom na prvom Zemunskom Munzik Festivalu i brojnim lokalnim svirkama poput onog na Niškom amfiteatru. Bend je iz punk rok korena novom postavom prerastao u crossover heavy metal i oformio jak lični izraz i identitet čime je zagarantovao svoje mesto na ovdašnjoj sceni.

Ulaz je 300 dinara.

Uvod u ovo subotnje veče biće nastup Mlasvezna, dok će Dj Tjamil sve vreme biti za dj pultom.

Spejs Noksi predstavlja jednu od najzanimljivijih pojava na domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni na kojoj je sve prisutniji u poslednje vreme. U svojoj muzici, koja je žanrovski najbliža hip-hopu spaja elemente različitih žanrova pre svega elektronike i gitarske muzike. Objavio je dva solo albuma i jedan mikstejp sa Zicer Inc. ekipom.

Album „Subliminal“ (2018), mikstejp „Najbolji svet“ (2019) i najnoviji solo album „Kuća Zabave“ predstavljaju pečat RapRave zvuka za njegovu izdavačku kuću „Fun House“. Takođe je i srpski predstavnik internacionalnog pokreta „RapRave“.

Nekada soundcloud senzacija, danas vrhovni neandertalac ove rep igre, Kene beri, kako kaže, kroz specifičan pristup muzici i tekstovima objedinjuje fajterski duh Vesne Rivas sa neodoljivim šarmom bivšeg muža Goce Tržan. Kroz redovnu introspekciju i inspekciju okoline u svojim pesmama, izdvojio se po hitovima, Majemi pefkohori, Boško city, Zmija, Povuklo me, Karaoke, Riba fukušima…

U prethodnoj godini izbacio je emotivno ogoljeni EP „Anđelo: biće suza“, a bio je i deo tejpa „Gostoprimstvo“ sa Zicerom i Katakombama. Sa Spejs Noksijem nastupa i sarađuje više godina a zajedno na sceni čine homogenu energetsku bombu, harmonično uklapajući potpuno različite stilove u savršeni haos.

Ulaznice u pretprodaji mogu se uzeti u birtiji „Kod Dušana“ i cena je 500 dinara, dok će na ulazi biti 700 dinara.