Ulična galerija Mezanin raspisala konkurs za izložbenu sezonu 2023/24.

Foto: Ulična galerija Mezanin
Foto: Ulična galerija Mezanin

Nakon veoma uspešne sezone tokom koje je otvoreno 13 izložbi, Ulična galerija Mezanin u Nišu, objavljuje poziv za prijavu na konkurs za izlagačku sezonu 2023/24. Svi zainteresovani stvaraoci, kustosi, udruženja i organizacije mogu poslati svoje predloge za organizaciju samostalnih ili grupnih izložbi kao i ostalih pratećih manifestacija do 15.02.

Ulična Galerija „Mezanin“ je kao otvoren prostor za delovanje stvaralaca alternativnog usmerenja predviđen pre svega za prostorne instalacije, performanse, svirke i razne prateće sadržaje koji se mogu održavati za vreme trajanja izložbi.

Ideje i koncepte za izložbe, kao i prateće manifestacije, slati u PDF formi na imejl galerije mezanin2@gmail.com

Potrebno je dostaviti:

  • kratku biografiju (do 300 reči) (i) ili online portfolio (instagram, behance, facebook)
  • reprodukcije radova koji se predlažu za samu izložbu
  • koncept izložbe(manifestacije) – kratak opis do 300 reči

Ono što treba uzeti u obzir prilikom prijave jeste da je galerija „Mezanin“ kao ulična galerija, po svojoj prirodi, ograničena na štampani medij ili originale, isključivo na odgovornost autora. Dimenzije i raspored izložbenih ormara možete naći na Facebook/ Instagram/ Linktree stranici galerije.

Komisija će nakon završetka konkursa na osnovu jasnoće koncepta, tehničke izvodljivosti kao i komunikacije sa auditorijumom odabrati najbolje autore.

Ulična Galerija Mezanin nastala je sa idejom promocije bitnih pravaca kulture kao što su ilustracija, strip, kolaž, foto i video umetnost. U saradnji sa Lokalnom Fondacijom Niš i uz pomoć kluba Feedback, Ulična Galerija Mezanin otvorena je oktobra 2021. godine u Balkanskoj ulici u Nišu.

Pored promocije navedenih medija ulična galerija u Nišu ima za cilj i poboljšanje životnog prostora kao i ohrabrivanje mladih umetnika u ovom gradu i šire. Do sada, Ulična Galerija Mezanin broji 13 autorskih izložbi od strane 20 autora koji su se prethodne izlagačke sezone prestavili niškoj publici.