Niški kulturni centar organizuje nedelju kineskog filma

Foto: Niški kulturni centar
Foto: Niški kulturni centar

Povodom Kineske Nove godine Institut Konfucije u Beogradu i Niški kulturni centar pozivaju vas na Nedelju kineskog filma od 23. do 27. januara 2023. godine. Projekcije, koje će se održati u Maloj sali NKC-a, počinju u 19 časova.

Filmovi su titlovani na srpski jezik.

PONEDELjAK, 23. januar u 19 časova

Nastavniče, dobar dan (2019)
Režija: Luan Zhang
Uloge: Qian Yu, Lun Ai, Rong Chang

Radnja filma smeštena je u zabačeni planinski grad osamdesetih godina. Strogi učitelj Mijao dobio je novo odeljenje srednjoškolaca. On podučava buntovne i uzorne učenike i svi ga poštuju i cene.

UTORAK, 24. januar u 19 časova

Bog lekova (2018)
Režija: Muye Wen
Uloge: Zheng Xu, Yiwei Zhou, Chuan-jun Wang

Priča o vlasniku male apoteke koji je postao ekskluzivni agent za prodaju jeftinog indijskog leka protiv hronične granulocitne leukemije u Kini.

SREDA, 25. januar u 19 časova

Nedža (2019)
Režija: Yu Yang

Kineska 3D animacija, fantastično-avanturistički film koji je režirao Ju Jang. Film govori o mitološkom poreklu Nedže, božanstvu iz kineske narodne religije, a njegova priča zasnovana je na književnoj verziji mita romana iz dinastije Ming koji se tradicionalno pripisuje Sju Džunglinu.

ČETVRTAK, 26. januar u 19 časova

Kompozitor (2019)
Režija: Xierzhati Yahefu
Uloge: Jun Hu, Berik Aytzhanov, Aruzhan Jazilbekova

Film prati istinitu priču jednog od najvećih kineskih kompozitora, Sijen Singhaija. Rat Sovjetskog Saveza protiv Nemačke 1941. godine otežao je njegov povratak u Kinu. Bio je zaglavljen u Almati, gde je patio zbog siromaštva i bolesti. Kazahstanski kompozitor Bajkadamov mu je pomogao, uprkos tome što nije znao njegov pravi identitet pošto je Sijen tada koristio pseudonim. Upravo tamo Sijen je komponovao neka od svojih najpoznatijih dela.

PETAK, 27. januar u 19 časova

Životna priča Huang Vensi (2020)
Režija: Miao Yue
Uloge: Wei Bai, Yueting Lang, Hai Tao

Ovaj biografski film prikazuje dirljivu priču o Huang Vensi koja je nakon završenog fakulteta odustala od mogućnosti da radi u velikom gradu. Ona se vratila u svoj rodni grad da učestvuje u obnovi i izgradnji i posvetila se suzbijanju siromaštva.

Ulaz je slobodan.

Global Digital Clinik