200 dece zaposlenih u Vojsci Srbije oslobođeno plaćanja školarine u Nišu

Sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane i Visoke škole strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš
Sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane i Visoke škole strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš

Potpisan Sporazum o saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš

Sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane i Visoke škole strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš, potpisan je u Upravi za tradiciju, standard i veterane, u prisustvu držanog sekretara u Ministarstvu odbrane mr Bojana Jocića.
 
Ugovor su potpisali pukovnik Dragan Milković iz Uprave za tradiciju, standard i veterane i po ovlašćenju direktora škole Ivana Stojanović.

Sporazumom je definisano da oko 200 dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, počev od 2018/19. školske godine, na toj visokoškolskoj ustanovi bude oslobođeno od plaćanja školarine ili dela plaćanja školarine na osnovnim strukovnim studijama i specijalističkim strukovnim studijama.

Državni sekretar mr Bojan Jocić, zahvalio je Visokoj školi strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš na spremnosti da pomognu tolikom broju dece i podsetio da je pre samo desetak dana pet visokoškolskih ustanova već potpisalo ovakve sporazume, koji pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije mnogo znače jer direktno utiču na poboljšanje njihovog životnog standarda.

“U prethodnom periodu potpisano je više od 35 sporazuma sa privrednim subjektima koji su u delu pružanja usluga i proizvoda dali posebne povoljnosti za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Nadamo se da će i druge kompanije i ustanove slediti njihov primer”, poručio je mr Jocić.

Dostava hrane u Nišu