Zvanično otvoren park kod tržnog centra Delta Planet

Foto: FB Dragana Sotirovski

Park na površini od jednog hektara biće mesto za mališane ali i one nešto starije koji bi da odigraju šah ili se zabave uz kulturno-umetnički program za koji je predviđen prostor u parku.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na dan otvaranja družila se sa mališanima kojima je podelila novogodišnje paketiće, a obišla je i čuvare parka.

Od drveća trenutno je tu nekoliko desetina mladih sadnica i veštačka novogodišnja jelka.

Park ima dečije mobilijare, klupe, korpe za otpatke, svetiljke, ali i čuvare koji bi trebalo da brinu o tome da sve to ne bude uništeno.

Čuvari parkova su u obavezi da park pregledaju i na kraju radnog vremena napišu nedostatke koje su uočili, kako bi kvarovi bili u najkraćem roku sanirani.

Razloga za slavlje ima i firma „Put inžinjering“ koja je donacijom pomogla da park danas bude poklonjen Nišlijama.

„Naša donacija se ogleda u tome da smo mi pokrili zemljane radove i uređenje behatona, mobilijara tačnije pripremu za mobilijare. Njih i rasvetu radio je Grad Niš. Ova naša donacija je vredna preko 40 miliona dinara. Uradili smo to za naše Nišlije jer je tu bila deponija i pravo ruglo. U blizini se uveliko gradi naš objekat Planet Residence i  želeli smo da ispred bude lepo“, rekao je za Naissus.info Marko Nikolić, direktor građevinske operative „Put inžinjering-a“.

Park izgleda drugačije u odnosu na idejni projekat, a iz Grada su ranije naveli da je razlog to što su građani predložili dodatne sadržaje. Nadležni ističu i da je Niš dobio novi park posle 30 godina, od 1992.