Značke i zahvalnice Nišlijama za dobrovoljno služenje vojnog roka

Značke i zahvalnice za dobrovoljno služenje vojnog roka

U Domu vojske uručene su značke i zahvalnice otadžbine vojnicima sa teritorije Niša koji su upućeni na dobrovoljno služenje vojnog roka u 2015. godini.

Ovo je drugi put da Regionalni centar Ministarstva odbrane Niš organizuje ovakvu ceremoniju, a ovom prilikom prisustvovalo je oko 140 vojnika kojima su predstavnici Vojske Srbije i gradskih niških opština uputili čestitke.

Ljubav prema otadžbini, vojnim snagama ili porodična tradicija su glavni motivi ovih Nišlija i Nišlijki koji su dobrovoljno služili vojsku.

Podsećajući na dugu tradiciju i značaj vojničkog poziva na ovim prostorima, iz Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Niš su naglasili da je Srbija ponosna na svoju Vojsku i na svoje vojnike, naročito na mladiće i devojke koji su se dobrovoljno prijavili za služenje vojnog roka od 2011. godine od kada je Skupština donela takvu odluku.

Svake godine na dobrovoljno služenje vojnog roka se iz Niša uputi oko 600 mladih.

Posmatrano na nivou Srbije omladina iz Niša se najčešće odlučuje na dobrovoljno služenje vojnog roka, kažu u Regionalnom centru Ministarstva odbrane Niš.