Željinim navijačima zabranjeno da odu na utakmicu u Šabac

Foto: RK Železničar
Foto: RK Železničar

Ljubitelji rukometa iz Niša nisu otputovali danas na utakmicu Železničara protiv Metaloplastike u Šapcu zbog Rukometnog kluba Metaloplsatika koji se pozvao  na odredbe Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, po kojima je „Železničar bio dužan da organizatora sportske priredbe obavesti o dolasku navijača najkasnije tri dana pre njihovog organizovanog polaska“.

Na taj način zakon ne prepoznaje “ljubitelje rukometa” i “posmatrače”, navodi se u saopštenju RK “Železničar” i dodaje da su se obratili direktoru lige, odgovornim ljudima u Rukometnom savezu Srbije i RK Metaloplastike i odustali od organizovanog odlaska na utakmicu.

RK Metaloplastika je obavestio Rukometni savez Srbije da „nije u mogućnosti da odštampa dodatni broj ulaznica za sutrašnju utakmicu, jer je, u skladu sa planiranim brojem posetilaca, odštampao i adekvatan broj ulaznica“.

“RK Železničar odustaje od bilo kakve organizacije dovođenja navijača, ali  ne može da spreči simpatizere kluba, građane Niša, da u sopstvenoj režiji dođu na utakmicu, te da će, ukoliko bude znao njihov tačan broj, o tome naknadno obavestiti domaćina i tako mu olakšati organizaciju utakmice”, navodi se u saopštenju RK “Železničar”.

Iz niškog kluba ističu da je organizovani odlazak na utakmicu u Šabac bio predlog Grada Niša i da je gradonačelnik Niša izrazio iskreno žaljenje zbog nerazumevanja domaćina i organizatora utakmice za ljubitelje rukometa iz Niša.