Želja spremna za plej-of rukometne Superlige

Rukometaši Železničara pobednici Kupa Srbije
Rukometaši Železničara pobednici Kupa Srbije

Najbolji niški rukometni klub Železničar 1949 ostvario je ove sezone veliki uspeh time što je završio ligaški deo Superlige na prvom mestu i spreman je za plej-of. 

Osvojili su 39 od mogućih 44 boda i rukometni Kup Srbije po sedmi put u istoriji kluba.

U ovom klubu kažu da su bili u lošoj finansijskoj situaciji i da je, kako ocenjuju, uspeh koji je ostvaren senzacionalnih razmera.

Pre samo devet meseci niška Želja bila je van sistema takmičenja Rukometnog saveza Srbije zbog višemilionskih dugovanja i nedostatka uslova za takmičenje.

Uz pomoć sponzora, grada i Sekretarijata za omladinu i sport Niša, klub je finansijski stabilizovan što je rezultovalo efikasnom igrom koja je i dovela niške rukometaše na prvo mesto na tabeli. U jesenjem delu sezone vezali su neočekivanih 12 pobeda u nizu.

„Kao kruna svega urađenog, stigao je i trofej Kupa Srbije, sedmi u klupskoj istoriji, osvojen pre mesec dana u Novom Sadu, a najveća potvrda kvalitetnog rada ekipe pod komandom iskusnog trenerskog vuka Josifa Petkovića jeste poziv četvorici naših igrača u reprezentaciju Srbije za nedavni dvomeč sa selekcijom Nemačke, što se odavno nije desilo nekom klubu iz naše zemlje“, navodi se u saopštenju Železničara.

Železničar je pravo nastupa u Superligi dobio preko „vajld-karte“, u trenutku kada nije imao uslova da se takmiči.

Na osnovu reorganizacije kluba je zaživeo i počeo da niže pobede i opravdao poverenje Rukometnog saveza Srbije.

„Železničar će, kao i u dosadašnjem delu sezone, bez velikih reči, korak po korak, ići na pobedu u svakoj utakmici. Istovremeno, sve ono što je iza nas predstavlja samo postavljanje stubova za dalji napredak Železničara, kako na organizacionom, tako i na takmičarskom planu, a pre svega kada je u pitanju ulaganje u budućnost i mlađe kategorije“.

Železničar će u prvom kolu doigravanja ugostiti Partizan u hali “Čair u subotu, 21. aprila gde će imati priliku da nastave svoj pobednički niz.

Plej of Superlige igra se u sistemu svako sa svakim i kod kuće i u gostima što znači da će niška publika imati priliku da gleda svoje rukometaše u još pet navrata ove sezone.  

Global Digital Clinik