Zelena zastava u eko školi „Car Konstantin“

Osnovna škola Car Konstatin
Osnovna škola Car Konstatin

Osnovna škola Car Konstatin obeležiće podizanje Zelene zastave, najvišeg priznanja za unapređenje životne sredine, svečanom ceremonijom u holu škole u sredu, 11. decembra od 12:30 sati.

OŠ „Car Konstantin je nedavno dobila sertifikat o stečenom statusu međunarodne Eko-škole. On se dodeljuje za dostignuća u sprovođenju i unapređivanju obrazovanja o održivom razvoju i stalnom poboljšanju po pitanjima životne sredine u samoj školi i njenoj široj okolini. Najviše priznanje za to je zelena zastava koju je škola takođe dobila.

Uz prigodan program (učenici će govoriti ekološke pesme pesnikinje Lele Stojanović koja će biti gost na svečanosti, ekološka predstava, modna revija na kojoj će učenici nositi kostime sa temama reciklaža i cirkularna ekonomija,…), biće svečano podignuta Zelena zastava.

Priča o Zelenoj zastavi započela je 25.1.2018. godine, od kada su učenici o zaposleni, uz svesrdno zalaganje i podršku direktorke Gordane Milošević, prešli sedam programskih koraka Eko-škole.

Cilj programa Eko-škole je da se kroz različite aktivnosti razvija svest učenika i lokalne zajednice o važnosti suživota sa prirodom i da se naprave pozitivni pomaci u odnosu na očuvanje životne sredine.

 

Global digital clinic