Zbog velikog interesovanja ponovo plesna predstava „PinokiYo“ u Nišu

PinokiYo, Plesna predstava u Nišu
PinokiYo, Plesna predstava u Nišu

Plesna predstava „PinokiYo“, u izvođenju „Continuum“ plesnog teatra i plesnog kluba „Swing“, biće odigrana u nedelju, 3. juna, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Režiju potpisuje izvršni producent Continuum-a i sportski direktor kluba „Swing“ Đorđe Mihajlović, a rađena je po tekstu Stefana Mitića, autora knjiga „Uvatile me lutke“ i „Akiko“.

Scena iz predstave "PinokiYo" Niš
Scena iz predstave „PinokiYo“ Niš

Predstava će početi u 20h, a karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, kao i u klubovima „Continuum“ i „Swing“, po ceni od 300 dinara.

Plesna predstava je forma koja se bazira na izvođenju koreografije na pozorišnoj sceni, gde izvođači pričaju priču pokretom, koji sugiriše radnju. Ova forma je popularna u zapadnoj kulturi, pogotovo na Brodveju“, objašnjava Mihajlović.

On podseća da je „Continuum Dance Theatre“ već izneo nekoliko predstava – „Put oko sveta“ i „Petar pan, plesne komedije „Kol’ko Konj 4 Noge Ima?“ i „Deda je pao“, kao i „Big Time“ franšizu, koja se održava dva puta godišnje.

Inače, ova organizacija je jedina u Nišu koja samostalno radi na ovakvim projektima.

Continuum, plesni teatar, Niš; Scena iz predstave: „Kolko konj 4 noge ima“

Ono što predstavu „PinokiYo“ razlikuje od ostalih je to što je radnja glavnog junaka smeštena u 2018. godinu.

Malo starije posetioce će vratiti u detinjstvo, a pritom će ih zabaviti satira, koja je neizostavni deo. Priča je društveno angažovana.

Prikazujemo problematiku modernog deteta i stavljamo ga u okruženje koje vrši negativan uticaj. PinokiYo će na kraju prikazati prave vrednosti i rešiti sve svoje nedoumice. U ovoj predstavi će odrasli naučiti o deci, a i deca o odraslima“, kaže reditelj Đorđe Mihajlović.

Inače, „Continuum Dance Theatre“ je kreativna zajednica, koja postoji sa ciljem podsticanja kreativne inicijative kod dece i mladih. U saradnji sa pozorištem u Nišu, „Continuum“ zastupa formu po imenu „Continuum Dance Theatre“, koja se bavi pozorišnom produkcijom, a bazira se na radu plesne škole u kojoj se edukuju deca i mladi iz oblasti modernih plesova.

Do sada, klub se može pohvaliti velikim brojem nagrada i uspeha, među kojima izdvajaju: Top 10 grupa na Svetskom prvenstvu 2013. u Kopenhagenu, finale emisije „Ja imam talenat“, finale emisije „Više od Igre“, koreograf Ana Stanišić je finalista svetskog prvenstva za solo (odrasli), a u poslednjih 5 godina osvojili su preko 20 titula državnih prvaka.

Continuum, plesni teatar, Niš; scena iz predstave "Kolko konj 4 noge ima"
Continuum, plesni teatar, Niš; scena iz predstave „Kolko konj 4 noge ima“

Predstava namenja i deci i odrasilma

Na orginalan način se prikazuje problematika savremenih tinejdžera i publici se pruža uvid u par interesantnih rešenja.

Kroz ples i muziku PinokiYo otkriva svoj karakter, kako bi ga iskustvo dovelo do zaključaka koji će mu promeniti život.“

Jedan mali poludečak, na ulici poznatiji kao PinokiYo, se sapleYo nad iskušenjima današnjice i krenuo stranputicom, koja ga odvodi na mesta gde se dešavaju stvari koje ne može ni da zamisli. Iz razloga bajke njega prati luda sreća, anđeo čuvar i savest koji ga vraćaju na stazu ispravnosti. Da li će mali probisvet završiti kao uličar, navijač, kockar, lopov ili cirkuzant, ili će sve biti u redu, saznajte u ovoj poučnoj plesnoj predstavi, ja pa komediji. Dođite zato što je smešno, poučno, zabavno… Zato što ljudi kidaju kako igraju!“, poziva Mihajlović.