Zbog velikog interesovanja nastavljaju se preventivni pregledi u niškom Domu zdravlja

velikog interesovanja

Zbog velikog interesovanja građana, direktor Doma zdravlja u Nišu, Milorad Jerkan u dogovoru sa zaposlenima organizuje još jednu akciju namenjenu građanima, a u cilju unapređenja skrining programa, saopštavaju iz ove ustanove. Za preglede nisu potrebni ni uputi ni zakazavanja.

U subotu 31.07.2021. godine Dom zdravlja Niš organizuje tri akcije besplatnih skrining pregleda:

1. U periodu od 07:00-19:00 sati Služba za radiološku dijagnostiku poziva sve žene starosne dobi do 50 godina da se u cilju prevencije karcinoma dojke odazovu akciji i urade ultrazvučni pregled. Pregled će se obavljati na I spratu, prostor Službe za radiološku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

2. U periodu od 07:00-19:00 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

3. U periodu od 07:00-19:00 sati Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, starosne dobi od 50-74 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva.

Podela FOB testova uz dodatno pojašnjenje, vršiće se u holu centralnog objekta Doma zdravlja Niš.