Zbog velikog interesovanja nastavljaju se preventivni pregledi u Domu zdravlja

preventivni

Zbog velikog interesovanja iz niškog Doma zdravlja najavljuju nastavak preventivnih pregleda, tokom kojih će građani moći da urade preventivne testove na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, karcinoma dojke i debelog creva. Za ove preglede nije potreban uput niti zakazivanje, a biće obavljani u subotu 17. jula u Domu zdravlja.

“Zbog velikog interesovanja građana, direktor Doma zdravlja Niš, Milorad Jerkan u dogovoru sa zaposlenima organizuje još jednu akciju namenjenu građanima a u cilju unapređenja skrining programa”, saopštavaju iz Doma zdravlja.

U želji da se još više poveća obuhvat stanovništva preventivnim pregledima, u subotu 17.07.2021. godine Dom zdravlja Niš organizuje tri akcije:

1. U periodu od 07:00-19:00 sati, Služba za radiološku dijagnostiku poziva sve žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu na skrining pregled za rano otkrivanje karcinoma dojke i urade mamografski pregled. Pregled će se obavljati na I spratu, prostor Službe za radiološku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

2. U periodu od 07:00-19:00 sati, Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

3. U periodu od 07:00-19:00 sati, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, starosne dobi od 50-74 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva.

“Podela FOB testova uz dodatno pojašnjenje, vršiće se u holu centralnog objekta Doma zdravlja Niš”, saopštavaju iz niškog Doma zdravlja.