Pitali smo Nišlije: Da li se nazire kraj rekonstrukcije Tvrđavskog mosta, i zbog čega ovoliko dugo traje?

Pitali smo Nišlije: Da li se nazire kraj rekonstrukcije Tvrđavskog mosta, i zbog čega ovoliko dugo traje?

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Od početka rekonstrukcije Tvrđavskog mosta prošlo je 500 dana. Rok za završetak mosta i Trga više puta je pomeran, a od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski dobijali smo različita obrazloženja, a poslednji rok koji je dat izvođaču je 1. avgust.

Pitali smo Nišlije: Da li se nazire kraj rekonstrukcije Tvrđavskog mosta, i zbog čega ovoliko dugo traje?

„Biće sigurno, ali je kvalitet loš, užas, baš je loše urađeno“, kaže jedan mlađi sugrađanin a svoje mišljenje obrazlaže „vizuelnim efektom“.

„Kada je Mašinska industrija pravila ovaj most to je trajalo 3 meseca. Rekli su do 1. avgusta ja ne vidim kraj, možda ali ne znam koje godine, a znate zašto je to tako, zato što je uzeo neko pare“, smatra jedan stariji Nišlija.

„Izvođač radova, sugurno je u dilu sa političarima, neće biti do prvog avgusta, sigurno“, smatra takođe jedan stariji Nišlija.

„Pa kada se ubere dovoljna količina novca verovatno će da dođe do kraja“, kaže jedan sredovečni sugrađanin.

„Biće jednog dana, ne znam zašto ovoliko dugo traje, šta je u pitanju, ali sramota“, kaže jedan Nišlija.

„Već je pri kraju ali kad će biti ne znam“, kaže jedan stariji sugrađanin.

„Pa šta mislim pet novih mostova je moglo da se napravi za ovo vreme, pranje novca, to mislim, kad se ovoliko dugo radi zna se čemu vodi, sramota“, ocenjuje jedan sredovečni sugrađanin.

„Ne, ne vidim još kraj, jel vidite, jel radi neko ovde pa kako će dva čoveka da završe ovde posao, ne radi se punom parom o tome se radi, loša organizacija, to je to“, ocenjuje jedan sugrađanin.

„Ma šta se pravi, pravi se deset godina, ovo bi Mašinska napravila za 2 meseca, traje ovoliko zato što ne znaju da rade“, ocenjuje jedan stariji sugrađanin.

„Vidite i sami sve ništa neću da komentarišem“, kratko je odgovorila jedna Nišlijka.

„Nedopustivo, ništa ne funkcioniše pa ni ovo“, ocenjuje jedan sugrađanin.

„Koliko vidim oni rade svakog dana e sad zašto rade ovoliko dugo …Ali je to pitanje za ljude iz ove zgrade (Gradska kuća), moguće da firme koje ovo rade, da su radile neke prioritetnije projekte, mi možemo samo da nagađamo“, kaže jedan mlađi sugrađanin.

„U Novom Sadu su preko Dunava napravili novi most za 2 godine, nerad, i gradsko rukovodsvo ih ne kontroliše, ne može da se radi sa pet čoveka, običan keramičar može 20-30 kvadrata ovih pločica da postavi za jedan dan, taj isti izvođač radi i u Beogradu i tamo kasni, zašto mu ne puste menicu“, kaže jedan Nišlija.

Napomena: Anketa je rađena na Tvrđavskom mostu i u njegovoj neposrednoj blizini.