Završena grejna sezona u Nišu: Topli radijatori bili ukupno 185 dana

grejanje u nišu
Gradska toplana Niš

Grejna sezona prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom Skupštine grada Niša ove godine zvanično je počela 15. oktobra, stim da su tople probe počele od 2. oktobra, a završila 15. aprila. 

Međutim, vremenski uslovi su dozvolili da grejanje prestane još 10. aprila, kažu u JKP Gradska toplana.

“Zbog veoma visokih dnevnih temperatura vazduha, od 10. aprila radijatori svih korisnika su hladni, a sudeći po vremenskim prognozama tako će ostati do 3. maja kada i zvanično prestaje pripravnost energetskog subjekta. Možemo da kažemo da je Grejna sezona, koja je u Nišu počela 7. oktobra 2017. godine, završena nakon 185 dana proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom”, kažu u JKP Gradska toplana.

Sistem daljinskog grejanja JKP Gradska toplana Niš zagrevala je više od 28.000 objekata stambenog prostora i  oko 2.000 objekata poslovnog prostora.

“U toku protekle zime srednja spoljna temperatura bila je za skoro stepen viša u odnosu na prethodnu i iznosila 6,52° C, a najhladniji mesec je bio januar. Isporučena količina toplotne energije ove grejne sezone je manja nego prošle”, zaključuju u JKP Gradska toplana.

Podsetimo, u februaru je bio najhladniji talas u Nišu, kada su radijatori bili danonoćno topli.

Global Digital Clinik