Besplatna pripremna nastava u Nišu za učenike osmog razreda

Pripremna nastava za učenike osmog razreda

Gradska opština Medijana u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu departmanom za srbistiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine.

Pripremanu nastavu vodiće 40 studanata završne godine studija i master studija, a u zavinosti od interesovanja, opština će, kako kaže predsednik GO Medijana Nebojša Kocić, nastojati da organizuje i besplatnu pripremnu nastavu iz matematike kao i drugih predmeta u okviru kombinovanog testa.

Cilj ovog projekta koji je inicirala Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku da se učenicima olakša polaganje ispita, a roditeljima uštede sredstva za plaćanje privatnih časova.

Pripremnu nastavu držaće jednom nedeljno po četiri studenta u svih deset škola sa teritorije Gradske opštine Medijana u periodu od sredine aprila do sredine juna.

Upravnica departmana za srbistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu prof. dr Mirjana Ilić kaže da je bilo veliko interesovanje studenata da drže nastavu u osnovnim školama, ali da su odabrali one najbolje.

Jedan od uslova bio je i da su položili metodiku nastave iz srpskog jezika i književnosti , što znači da već imaju određenu praksu i iskustvo u radu sa učenicima.