Zapušten prostor postao teratana na otvorenom

Radne akcije Delijski Vis Niš

Tokom proteklog vikenda, organizacija “Radne akcije Delijski Vis Niš” u saradnji sa neformalnom organizacijom “Za Trošarinu!” uspešno je sprovelo projekat postavljanja teretane na otvorenom u međublokovskom prostoru.

Ovaj značajan poduhvat ima za cilj unapređenje kvaliteta života i promovisanje zdravog načina života među stanovnicima naše zajednice.

Aktivnosti projekta, koje su podržane od strane Gradske opštine “Palilula”, finansirane su putem konkursa za projekte koji doprinose javnom interesu. Zahvaljujući ovoj podršci, dosad neuređen i zapušten prostor dobio je potpuno novo lice i postao teretana na otvorenom.

Organizacija Radne akcije Delijski Vis Niš već duže vreme se zalaže za stvaranje boljih uslova za fizičku aktivnost u našoj lokalnoj zajednici. Svesni značaja redovnog vežbanja i njegovog pozitivnog uticaja na fizičko i mentalno zdravlje, odlučili smo da delujemo i konkretno doprinesemo promeni.

U saradnji sa neformalnom organizacijom “Za Trošarinu!”, koja okuplja mlade entuzijaste zainteresovane za sportske aktivnosti i rekreaciju, uspešno smo realizovali projekat postavljanja teretane na otvorenom. Ova teretana sada pruža mogućnost našim sugrađanima da se aktivno bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na uzrast ili nivo fizičke spreme.

Ovaj projekat ne samo da doprinosi fizičkom zdravlju naših sugrađana, već i podstiče socijalizaciju i stvaranje zajedničkih veza među stanovnicima naše opštine. Teretana na otvorenom postala je omiljeno mesto okupljanja ljubitelja aktivnog života, gde se razmenjuju iskustva, saveti i motivacija.

Organizacija Radne akcije Delijski Vis Niš izražava zahvalnost Gradskoj opštini “Palilula” na podršci i prepoznavanju značaja ovog projekta za našu zajednicu. Takođe, želimo da se zahvalimo svim članovima udruženja i volonterima iz neformalne organizacije “Za Trošarinu!” koji su svojim nesebičnim radom doprineli uspehu ovog projekta.

Pozivamo sve sugrađane da iskoriste ovu novu teretanu na otvorenom i da redovno vežbaju u cilju očuvanja svog zdravlja. Verujemo da će ova inicijativa postati inspiracija za dalje projekte koji će unaprediti našu zajednicu i podstaći nas na još veću angažovanost u stvaranju pozitivnih promena.