Zanimljiv sportski vikend u Nišu

Foto: ilustracija - freepik
Foto: ilustracija - freepik

Sportski vikend iza nas doneo nam je gradsku derbi utakmicu ekipa Gvozdenog Puka i Winter sporta, ali i košarkaške utakmice između Juniora i Vlasotinca u subotu, i Ratnika i Topličanina u nedelju.

Fustal

U okviru 14. kola druge fustal lige Srbije, u subotu od 18 časova, u sali „Šivara“, sastale su se ekipe Gvozdenog Puka i Winter sporta.

Winter sport - Gvozdeni puk
Winter sport – Gvozdeni puk

Ekipa Winter sporta pobedila je ekipu Gvozdenog Puka rezultatom 7:3. Winter sport je u prvom poluvremenu bio bolji, i na pauzu otisao sa minimalnom razlikom u rezultatu (3:2). Dobrim tempom koji su zadržali do kraja, ekipa Winter sporta došla je do pobede. Gvozdenih Puk je imao svojih prilika i postigao je jedan pogodak, greškom protivničkog golmana, ali ipak nedovoljno za pobedu.

 Košarka

U okviru 12. kola muške prve regionalne lige Istok B, u subotu od 16.30 sati, u sali osnovne škole „Dušan Radović“, sastale su se ekipe Juniora i Vlasotinca. Junior je odneo pobedu sa rezultatom 79:61 (23:21/21:5/14:16/21:19).

Na poluvremenu ekipa Juniora vodila je sa rezultatom 44:26, i pokazala od samog početka da je kavlitetnija ekipa. U nastavku, ekipa Vlasotinca je pokazala bolju igru, ali to ipak nije bilo dovoljno da dođu do pobede.

Junior - Vlasotince
Junior – Vlasotince

,,Pobeda je najvažnija, cela sezona se svela na ovu utakmicu, bilo je bitno da dobijemo zbog prenosa bodova, pošto je definitvno da ćemo igrati play out, tako da nam je bitno da prenesemo što više bodova za nastavak prvenstva. Uvek su teške ove utakmice posle zimske pauze. Uglavnom sam zadovoljan, moglo je i bolje, ali pobeda je najbitnija. Vlasotince je ekipa koja ima pregršt iskusnih igrača, uvek su nezgodni, igraju u nekakvom svom ritmu, i mnogo je teško ako se uđe u njihov ritam. Cela poenta je bila da ubrzamo igru, da igramo našu igru, što smo na kraju i uspeli. Čestitao bih Vlasotincu na korektnoj borbi, pobedili su nas tamo, vratili smo im ovde, tako da idemo dalje“ izjavio je trener Juniora, Vladimir Delčić.

U okviru 12. kola prve muške regionalne lige Istok A, u nedelju od 16.30 sati, u sali osnovne škole „Dušan Radović“, igrale su ekipe Ratnika i Topličanina, ovu utakmicu su Topličani dobili rezultatom 97:84 (25:20/28:24/24:23/20:17). Topličani su bolje ušli u utakmicu, u prvom poluvremenu imali su više prilika, i na odmor otišli sa finom prednošću (53:44). U nastavku utakmice, igrali su u istom ritmu, i na kraju trijumfovali.

Ratnici - Topličanin
Ratnici – Topličanin

,,Utakmicom sam zadovoljan, s obzirom na to da smo najmlađa ekipa u ligi, pogotovu napadačkim arsenalom koji smo danas pokazali. Očigledno da je ekipa iz Prokuplja iskusnija od nas, ali mlada ekipa kao što smo mi, treba da igra i odbranu. To je neki opšti utisak, mi to nismo pokazali, jer smo primili čak 97 poena, i to kući, što je malo problematično. Radili smo, dobro trenirali, ali što se tiče odbrane mora još više da se poradi’’ rekao je trener Ratnika, Saša Damjanović za Naissus.info

Sava Jojić za Naissus.info