Zakupci i prodavci na robnim pijacama traže da im se omogući rad

robne tržnice
Foto: JKP "Tržnica"

Nekoliko desetina prodavaca i zakupaca robnih tezgi okupilo se ispred uprave JKP “Tržnica” za zahtevom da im se omogući rad. Direktor “Tržnice” Goran Đorđević rekao je da je uputio apel nadležnima da se odluka koju je prošle nedelje doneo Gradski štab a kojom su zatvorene robne pijace zbog epidemiološke situacije promeni.

Nezadovoljni prodavci i zakupci traže od nadležnih da im se omogući rad. Direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević ističe da je uputio apel nadležnima da se promeni ova odluka, posebno imajući u vidu da je Niš jedan od retkih gradova u kojoj se ona primenjuje. Njemu je kako kaže, čudno da hipermarketi i prodavnice rade a da je prodaja na otvorenom zabranjena.

Prodavci i zakupci podneli su zvanično zahtev Gradskom štabu, u kome navode da su ispunjavali sve mere zaštite, kao i da prilikom kontrole, ni komunalna inspekcija ni policija nisu našli nikakve zamerke. Dodaju i da će se i sutra okupiti u 10 sati ispred Tržnice ukoliko iz grada ne promene odluku.

Podsetimo, naredbom Štaba , od 19. marta, deo zelenih pijaca gde se ne prodaju poljoprivredni proizvodi, ondnosno delovi zelenih pijaca gde se prodaje garderoba, kozmetika i drugi predmeti opšte upotrebe su zatvoreni, a kako je tada saopšteno, sve do stabilizacije epidemiološke situacije.

“Konkretno od petka 19.03.2021. godine ne rade pijace “OTC” i “Cvetna”, kao i robni deo pijaca “Krive livade”, “Ćele kula”, “Tvrđava” i “Durlan-bašta”.