Niškom Domu zdravlja uručen ultrazvučni aparat

Ultrazvučni aparat
Ultrazvučni aparat

Zahvaljujući građanima koji su slali račune za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi” i time omogućili Opštini Medijana da dobije 23.000 evra, juče je niškom Domu zdravlja uručen ultrazvučni aparat, koji će koristiti svi pacijenti iz Niša i okoline kojima je potreban ultrazvučni pregled.

Inače, kako je ranije obrazloženo, Domu zdravlja u Nišu je bio potreban ovaj aparat, jer su dosad koristili one sa zastarelim softverima i sondama. Prosečna starost njihovih aparata koje su dosad koristili je 10 godina, a imali su samo 3 ultrazvučna aparata, od kojih jedan ne radi, dok se druga dva često kvare.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da često sprovode preventivne preglede akutnih i hroničnih bolesti, a učestvuju i u realizaciji Nacionalnih skrining programa na rano otkrivanje raka grlića materice, dojke i debelog creva, za šta je aparat poput ovih jako važan.

Kupovinu ultrazvučnog aparata izglasali su građani pre nekoliko meseci, a to je bio i favorit predsednika Opštine Medijana Nebojše Kocića od 3 projekta koja su bila u ponudi.

tiffany production