Za raseljene porodice u Nišu po 9.000 evra za građevinski materijal

Sedam rasljenih porodica potpisalo ugovore u Gradskoj kući u Nišu
Sedam rasljenih porodica potpisalo ugovore u Gradskoj kući u Nišu

Sedam raseljenih porodica iz neke od bivših jugoslovenskih republika potpisalo je ugovore sa gradonačelnikom Niša na osnovu kojeg će dobiti građevinski materijal za popravku ili adaptaciju kuća.

Država je za ove namene izdvojila 56.000 evra, tako da je svaka porodica koja je konkurisala za ova sredstva dobila po 9.000 evra.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisao je ugovore sa izbeglim licima, koja su konkurisala u okviru potprojekata Regionalnog stambenog programa, a sa ciljem trajne stambene integracije izbeglih lica iz bivših republika SFRJ.

Korisnici sa kojima su potpisani ugovori su započeli izgradnju svojih stambenih objekata, ali u nedostatku finansijskih sredstava nisu u celosti uspeli da ih privedu nameni, odnosno završetku.

Potpisivanje ugovora u Gradskoj kući Niš
Potpisivanje ugovora u Gradskoj kući Niš

Pomoć u građvinskom materijalu za rasljena lica

Ova konkretna pomoć u građevinskom materijalu, a po proceni stručnih građevinskih lica angažovanih od strane Jedinice za upravljanje projektima i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, obezbediće trajno stambeno zbrinjavanje.

Grad Niš, ne učestvuje svojim sredstvima u implementaciji ovog projekta, ali je obezbedio stručne službe, sproveo javnu nabavku i odradio većinu administrativnog dela.

Da bi sve ovo bilo realizovano gradonačelnik je imenovao Komisiju koja je odradila i terenske provere.

Nosilac svih aktivnosti bila je Kancelarija za izbeglice i migracije Grada Niša.