Za “Oko sokolovo” u Nišu oko 50 miliona dinara, na tenderu izabran beogradski “Parking servis”

oko sokolovo
Foto: PrintScreen, Youtube

JKP Parking servis izabrao je najbolju ponudu na tenderu za sistem koji bi trebalo da putem mobilnog video-nadzora proverava da li su se vozači u Nišu propisno parkirali.

Prema pisanju Južnih vesti vrednost nabavke je oko 50 miliona dinara sa PDV-om, dok će ugovor biti dodeljen grupi ponuđača u kojoj su beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada dok je kompanija koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu je odbijena.

Prema navodima u Odluci o dodeli ugovora, Prokomsoft iz Novog Sada će obezbediti opremu i održavati sistem zajedno sa beogradskim Javnim komunalnim preduzećem za javne garaže i parkirališta Parking servis, a koje će pružati usluge korišćenja softverske licence sistema dok traje dvogodišnji ugovor.

Beogradska firma Easy park koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu je odbijena jer je ponuda ocenjena kao neprihvatljiva.

Tender je raspisan maja meseca, a avgusta su na zloupotrebe ukazivali predstavnici niških opozoiconih stranaka. Oni su tvrdili da je firma koja je nudila donaciju i nižu cenu odbijena, pa da će ovaj sistem koštati Nišlije više stotina hiljada evra.

Oktobra prošle godine gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je da će Oko sokolovo u Nišu biti uvedeno 2021. godine. Ona je tada rekla da bi se na taj način uveo komunalni red i dopunila gradska kasa.

Izvor:Južne vesti