WordCamp Niš: Prva zvanična WordPress konferencija

WordPress konferencija
WordPress konferencija

Prva zvanična WordPress konferencija u Nišu, poznata i kao WordCamp, biće održana 18-19. maja 2019. godine u prostorijama Elektronskog fakulteta i Visoke tehničke škole.

Konferencija se održava na nivou cele države i biće jedini događaj ovog tipa u Srbiji ove godine.

WordPress predstavlja najpopularniju platformu koja pokreće preko 33.7% sajtova na svetu. Laka je za korišćenje, a pomoću nje možete napraviti unikatne sajtove bilo koje namene. WordPress konferencija je jedinsvena prilika da uđete u svet IT-a, naučite nešto novo, napredujete i upoznate lokalnu zajednicu.

Prvog dana konferencije imaćete priliku da čujete domaće i strane predavače koji su uspešni u svojim poslovima vezanim za WordPress. Oni će podeliti svoja znanja i iskustva koja će motivisati učesnike da se usavršavaju. Predavanja će se održati na Elektronskom fakultetu u dve paralelne trake, sa 19 govornika.

Radionice zajedničkog programiranja – Contributor day, održaće se sledećeg dana na Visokoj tehničkoj školi. Učesnici će biti podeljeni u timove u okviru kojih će raditi sa mentorima i doprinositi razvoju ove popularne platforme. Za ove radionice predznanje nije potrebno jer svako, bez obzira na iskustvo, može doprineti. Radionicama će prisustvovati i iskusni ljudi svih struka iz sveta WordPress-a, te je ovo jedinstvena prilika da ih upoznate i popričate sa njima o svemu što vas interesuje.

Kupovinom karte za prvi WordCam Niš obezbeđuje se pristup konferenciji, žurci i mesto na radionicama. Cena standardnih karata je daleko niža od stvarne vrednosti posete ovakvom događaju, ali je određen ovaj iznos jer je naš cilj da učinimo WordCamp Niš pristupačnim za sve.

Satnicu konferencije možete pogledati na ovom linku.

Više informacija o WordPress konferenciji, predavačima i radionicama možete pronaći na sajtu 2019.nis.wordcamp.org, kao i na Facebook, Instagram i Twitter nalozima WordCamp Niš.

Exe-Net